BSZE2019osz

Sokszínű kurzuskínálat nem csak egyetemistáknak? Ez a Bölcsész Szabadegyetem!

2019 őszén a Bölcsész Szabadegyetem ismét várja mindazokat, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni jó. Az érdeklődők az irodalom, a nyelvészet, a művészettörténet, a filozófia, a történelem, a vallástudomány és a néprajz területéről vehetnek föl órákat.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2016 őszén indította el a Bölcsész Szabadegyetemet a Bálint Sándor program részeként. Ennek a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy minél szorosabbra fűzze az intézmény és Szeged, illetve Szeged környéke kapcsolatát, közelebb hozza egymáshoz az egyetemi és a nem egyetemi polgárokat. Az eddigi jelentkezésekből, visszajelzésekből kiderült, sikeresen.

A meghirdetett kurzusokból több mint százat vettek föl idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok – hiszen sem az előképzettség, sem az életkor nem akadálya annak, hogy valaki beiratkozzon az őt érdeklő kurzusokra, és együtt tanuljon az egyetemistákkal.

 

Így 2019 őszén a Bölcsész Szabadegyetem ismét várja mindazokat a polgárokat, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni jó. Ebben a szemeszterben igazán változatos lesz a kínálat: az irodalom, a nyelvészet, a művészettörténet, a filozófia, a történelem, vallástudomány és a néprajz területéről vehetnek föl órákat az érdeklődők. Sőt idén Egyetemkóstoló akciót is hirdet a bölcsészkar: a középiskolás diákok ingyenesen látogathatják a kurzusokat!

 

Bolcsesz_Szabadegyetem_2019


A 2019-es őszi félév első tanítási napja: 2019. szeptember 2. (hétfő). A kurzusokra 2019. szeptember 15-ig lehet jelentkezni.

Az órák kizárólag a tandíj befizetését követően látogathatók.

 

A kurzuskínálati lista:

Filozófia, művészet, művelődéstörténet, filmelmélet

Irodalom, nyelvészet

Történelem, régészet

Néprajz, vallástudomány

Nyelvi kurzusok

 

A szemeszter kurzuskínálatának listája letölthető PDF-ben is.

 

Jelentkezés:

Jelentkezni idéntől csak online formában lehetséges a jelentkezési lap kitöltésével és megküldésével az alábbi e-mail címre: btkpr@arts.u-szeged.hu

Jelentkezési lap letöltése

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 15.

 

A jelentkezés díja:

max. 2 kurzus esetén 8.000 Ft. / félév

max 5 kurzus esetén 15.000 Ft. / félév

5 kurzus felett 20.000 Ft./félév

Kivételt képeznek idéntől a nyelvi kurzusok: egy kurzus 15.000 Ft / félév, két kurzus: darabonként 12.000 Ft/ félév, három vagy több kurzus: darabonként 10000 Ft / félév.

 

Egyetemkóstoló akció diákok számára:

Középiskolás diákok számára ingyenes az órák látogatása.

Az órák látogatása csak jelentkezési lap kitöltésével lehetséges!

 

További információ a jelentkezésről:

Henn Zsófiától, SZTE BTK Tanulmányi Osztály (Szeged, 6722, Egyetem u. 2. II. em.) e-mail: zsofihenn@arts.u-szeged.hu, tel.: 0662/544-363

vagy Biber Evelin PR referenstől az alábbi elérhetőségen: btkpr@arts.u-szeged.hu, vagy telefonon: 0662/544-244


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.